menu
Search

Gedreven MKB advocaten

 

Nieuwsarchief

Wetswijzigingen 2022

Als ondernemer heeft u te maken met nieuwe en gewijzigde regels over 2022. Hieronder vindt u een selectie van de regels voor ondernemers die wijzigen of zijn gewijzigd tot en met 1 januari 2022.

Mondkapjes zijn verplicht in winkels en publieke binnenruimte. De zelfstandigenaftrek in 2022 gaat omlaag en bovendien moeten alle bedrijven hun rookruimtes sluiten. Het handelsregister toont geen woonadressen meer en verliesrekening vennootschapsbelasting (Vpb) kan onbeperkt worden meegenomen.

De bijtelling voor nieuwe elektrische auto’s gaat omhoog. Werknemers hebben recht op een thuiswerkvergoeding en flexkrachten worden eerder betrokken bij medezeggenschap.

Een cadeaubon moet minimaal twee jaar geldig zijn en er komt geen gedwongen openstelling van winkels.

Handig om te weten: alleen Euro 6- en elektrische vrachtwagens mogen de milieuzone in; er komt minder energiebelasting op walstroom en zeeschepen mogen gewapende beveiligers meenemen.

Ook de nationale heilige koe ontkomt tenslotte niet aan de gebruikelijke accijnsheffing: de belasting op de dieselauto en benzineauto (bpm) gaat omhoog.

Heeft u specifieke vragen respectievelijk wilt u meer weten over een wetswijziging neem dan contact op met een van onze advocaten.

Wij zijn u graag van dienst en wensen u een sprankelend, voorspoedig maar vooral gezond 2022 toe.