menu
Search

Gedreven MKB advocaten

 

Nieuwsarchief

Cijfers over echtscheiding van het CBS 14 juni 2019

Wist u dat?
1. Stellen die op jonge leeftijd gaan samenwonen, vaker uit elkaar gaan. Van de stellen waarvan de vrouw bij het begin van de samenwoonrelatie 18 tot 20 jaar was, was 49 procent na twaalf jaar uit elkaar.

2. Samenwoners (gehuwd en ongehuwd) met een klein leeftijdsverschil een grotere kans hebben om bij elkaar te blijven, dan stellen die meer in leeftijd schelen. Van de stellen met maximaal twee jaar leeftijdsverschil die in 2003 gingen samenwonen, was na twaalf jaar 25 procent uit elkaar. Bij groter leeftijdsverschil neemt het risico op scheiding verder toe.

3. Bij grote leeftijdsverschillen relaties stabieler zijn als de man ouder is dan de vrouw.

4. Stellen van twee hoogopgeleiden het minst uit elkaar gaan. Van de in 2003 gevormde stellen waarvan beide partners een hbo- of wo-diploma hadden was na twaalf jaar 19 procent uit elkaar. Het verschil met stellen met twee niet-hoogopgeleide partners is groot: van hen was 31 procent na twaalf jaar uit elkaar. 5. Een hoog onderwijsniveau van de man voor de stabiliteit van relaties belangrijker is dan een hoog onderwijsniveau van de vrouw. 6. Ongetrouwde stellen en stellen zonder kinderen vaker uit elkaar gaan. Hetzelfde geldt indien er kinderen zijn uit een eerdere relatie, bij gemengde relaties voor wat betreft migratieachtergrond, als een of beide partners nog studeren, en als het stel een laag inkomen heeft. Het scheidingsrisico na vier jaar samenwonen af.

Check: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/24/relaties-meest-stabiel-bij-klein-leeftijdsverschil