menu
Search

Gedreven MKB advocaten

 
 

Nelleke Boelhouwer

Advocaat en vFAS-scheidingsmediator

Opleiding:

Afgestudeerd aan de Universiteit Leiden (1995) en sinds 1995 werkzaam in de advocatuur.

Praktijkgroep / expertises:

Familierecht
Mediation

Lidmaatschappen:
 • lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).
 • lid van de Vereniging Collaborative Professionals (VvCP).
 • lid van de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten (D.I.A.L.).
 • lid van Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
 • lid van Collaborative Practice Center
Mijn specialisaties zijn:

Nelleke Boelhouwer
Specialist Personen- en familierecht

Nelleke Boelhouwer

Advocaat en vFAS-scheidingsmediator
boelhouwer@westpointadvocaten.nl
download vcf-kaartje


Ik houd mij voornamelijk bezig met echtscheidingen en omgangs- en alimentatieproblemen. Verder voer ik een praktijk in onder andere naamswijzigingen, adoptie,  gezagskwesties, kinderontvoering, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsingen. Daarnaast word ik door de Rechtbank regelmatig benoemd tot bijzonder curator om de belangen van minderjarige kinderen te behartigen.

Ik ben sinds 1999 lid van de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) en sinds 2001 ben ik erkend scheidingsmediator, tevens aangesloten bij de MfN. In 2002 heb ik de specialisatiecursus personen- en familierecht afgerond.  Sinds 2010 ben ik eveneens lid van de Vereniging Collaborative Professionals. Tenslotte ben ik ook aangesloten bij de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten.

“Scheiden doe je niet alleen”

In de familierechtpraktijk staat de mens centraal en dat maakt het voor mij zo boeiend. Iedere zaak is anders, want ieder mens is anders. Er moet worden bekeken wat in een specifieke situatie voor deze persoon de beste oplossing is. Een “standaardoplossing” bestaat niet, het is altijd maatwerk.

Als cliënten kinderen hebben, blijven zij de rest van hun leven samen ouders van deze kinderen. Zeker in dat geval blijft een goede communicatie noodzakelijk. Vaak is de oplossing dan ook niet om de strijd met de andere partij aan te gaan, maar om te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier worden conflicten in de toekomst het beste voorkomen.

Om die reden is mediation, waar twee partijen met de mediator aan tafel zitten om de gevolgen van de echtscheiding te regelen, een goede wijze om een echtscheiding te regelen.

Collaborative divorce (overlegscheiding) is een wijze van conflictoplossing die tussen mediation en procederen in zit. Vooral als er geen evenwicht bestaat tussen de betrokken partners in kennis, emoties en  macht is overlegscheiding een goede manier om de gevolgen van de scheiding toch in overleg te regelen.


Nelleke Boelhouwer heeft zich in het rechtgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en familierecht, waaronder:

 • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
 • Mediation
 • Bijzonder curator
 • Collaborative divorce
 • Internationaal privaatrecht
 • Internationale kinderontvoering
 • Jeugdbeschermingsrecht
 • Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgende de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 Westpoint advocaten mediators