menu
Search

Gedreven MKB advocaten

 
 

Gertjan Mooren

Partner / Advocaat

Gertjan Mooren is afgestudeerd in 1990 aan de Rijksuniversiteit te Utrecht in de richtingen privaatrecht en bedrijfseconomisch recht.

In januari 1991 is hij als advocaat bij de Rechtbank te Breda beëdigd. Vervolgens is mr Mooren tot 1 maart 2007 bij een middelgroot kantoor werkzaam in Oisterwijk geweest.

Vanaf 1 maart 2007 is mr Mooren toegetreden tot de maatschap van OJW-advocaten.

De oorspronkelijk algemene praktijk van mr Mooren is gaandeweg een met name strafrechtelijk gespecialiseerde praktijk geworden. Op alle strafrechtelijke gebieden wordt dienstverlening geboden, dat wil zeggen:

(i)    Kantonrechter zaken (Rechtbank)
(ii)   Politierechter zittingen (Rechtbank)
(iii)  Meervoudige strafkamer zittingen (Rechtbank)
(iv)  Hoger beroepszaken bij het Gerechtshof
(v)   Cassatiezaken bij de Hoge Raad

Ook bestuurlijk is mr Mooren actief.  Als penningmeester lid van het (landelijk) bestuur van de NVSA (de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten), als lid (secretaris) van de adviescommissie strafrecht in het arrondissement Breda, als lid van het ressortsoverleg strafrecht van het Gerechtshof te ‘s-Hertogenbosch en tevens als lid van de commissie strafpiket van de Raad van Rechtsbijstand te ‘s-Hertogenbosch.

Naast de voornamelijk strafrechtelijke praktijk is mr Mooren tevens werkzaam op de rechtsgebieden jeugdrecht, sociale verzekeringsrecht en de algemene praktijk.

Gertjan Mooren maakt per 1 november 2020 deel uit van de maatschap
Westpoint advocaten | mediators.


Gertjan Mooren
Specialist Strafrecht, cassatie bij de Hoge Raad

Gertjan Mooren

Partner / Advocaat
mooren@westpointadvocaten.nl
download vcf-kaartje


Gertjan Mooren heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Strafrecht, waaronder:

  • Internationaal strafrecht
  • Fiscaal strafrecht
  • Milieu strafrecht
  • Militair strafrecht
  • Jeugd strafrecht
  • Uit- en overleveringszaken
  • Cassatie zaken bij de Hoge Raad

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.